Wie zijn we?

Wie zijn we?

Hallo, wij zijn Thijs van Weerdenburg en Michael van der Heijden. Eind 2009 begonnen met dropshipping als logistieke oplossing voor één van onze webwinkels, nu bouwen we shops en integreren we dropshipping als duwtje in de rug. Dat doen we voor gemotiveerde startende ondernemers met kennis en budget, voor bestaande webwinkeliers die willen uitbreiden én voor business angels die investeringskansen zien. Benieuwd wie we zijn, hoe breed onze expertise is en hoe we denken? Lees dan verder!

Het begin…

Eind 2009. Beide net 19 jaar, géén investeringscenten op de bank, maar wel technische skills in huis. We strandden bij een dropship leverancier in de erotiek, bouwden als probeersel twee dildoshops, genereerden wat omzet en verkochten de twee shops drie maanden later weer voor een paar honderd euro.

Investeringskansen…

Die paar honderd investeerden we in nieuwe shops in o.a. meubels, elektronica, drukwerk en méér. Vaak op basis van dropshipping, maar naar verloop van tijd ook met eigen voorraad. Omdat de business vrij aardig liep ontstond er bij collega ondernemers vraag naar onze expertise. Zij wilden hetzelfde kunstje flikken, maar hadden de technische skills niet. Wij wel, dus veranderden we van dropshipping exploitanten naar ontwikkelaars…

Core business: bouwen van shops

Wij schoenmakers blijven bij onze leest. We zijn - al zeggen het zelf - steengoed in webwinkels. Met name aan de front en back end kant, ofwel het bouwen ervan. Dat doen we o.a. onder het label Shopmonkey sinds 2012 voor kleine én grote spelers, starters óf professionals. En met 800+ gebouwde shops een schat aan ervaring…

De geboorte van Dropshippen.nl

Verloochen nooit je roots! Dropshipping gaf ons een enorme duw in de rug, dus omarmen we het. Begin 2012 richtten we Dropshippen.nl op. Een kwalitatief platform van en vóór webwinkel ondernemers en dropship leveranciers. Zagen we brood in een leverancier en webwinkelier, dan gingen we de samenwerking aan. Prestatie: 200+ webwinkels/verkooppunten in het eerste jaar.

Dropshippen.nl 2.0

200+ klinkt veel en succesvol, maar dat was het niet altijd. We liepen constant tegen het probleem aan dat verkooppunten de financiële daadkracht of kennis misten. Veel shops sloegen de plank mis en succesvolle shops hadden moeite om het succes te behouden. Betere structuur, meer financiële daadkracht en méér professionaliteit tackelen dit probleem. Sinds 2017 daarom Dropshippen.nl 2.0!

Benieuwd naar hoe wij denken over dropshipping als logistieke oplossing? Bekijk ons manifest!